След часове преследване десетки полицаи и спецчастите от отряда за борба

...
След часове преследване десетки полицаи и спецчастите от отряда за борба
Коментари Харесай

Психолог за опасния рецидивист от Хасковско: Няма как да гледаме на проблема само криминално

След часове гонене десетки служители на реда и спецчастите от отряда за битка с тероризма съумяха да заловен рисков и въоръжен рецидивист в хасковското село Сърница. Мъжът беше търсен за опит за ликвидиране на негов комшия и след това пукотевица против служители на реда.

" Две страни на нещата можем да разгледаме – чисто житейската и престъпната. В човешки проект, в случай че погледнем, това са хора отрудени, с доста проблеми, небогати – те търсят единствения метод да оцелеят. При това състояние се основава напрежение “, разяснява в " Тази заран " престъпният психолог проф. Калин Гайдаров.

" Казусът тук е, че стадото минавало през двора на хората. На нас може да ни коства това необичайно, само че за тях е съществено. Затова няма по какъв начин да гледаме на казуса единствено престъпно “, изясни проф. Калин Гайдаров.

" От друга страна, поражда въпрос, в случай че този човек има престъпни регистрации и има нелегално притежавано оръжие, тези работи за какво стоят по този начин във въздуха. По отношение на този човек би трябвало да има някакво наблюдаване “, счита той.

Проф. Калин Гайдаров напомни, че са подавани и тъжби неведнъж.

" Какво е ставало с тях и за какво няма реакция ", попита престъпният психолог.

" Много значима е ролята на районните служители на реда, би трябвало да има превантивна политика – това е основна роля на полицията, изключително в дребните обитаеми места. Има практики и политики и би трябвало да има ясно написани логаритми по какъв начин да се работи, изключително в такива обстановки ", уточни проф. Гайдаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР